Landsbygdsutveckling

Torsta Offentlig gastronomi

Torsta offentlig gastronomi är en plattform för länets offentliga måltider som Torsta AB samordnar på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen. Syftet är att skapa förutsättningar för kreativitet och arbetsglädje i länets offentliga kök. Plattformen ska erbjuda inspiration, kunskapshöjning och främja samverkan för att bidra till ett helhetstänk kring mat och måltider samt beredskaps frågor. Med offentlig gastronomi menar vi i dagligt tal skolkök, kök på särskilda boenden, sjukhus osv.

HÄNG MED IN I ETT SKOLKÖK

Skolkök och skolrestauranger kan se ut på många olika vis. Men något alla har gemensamt är att det lagas och serveras god och näringsriktig mat, och att det finns olika rätter att välja på. Häng med in i skolköket på Funäsdalens skola i Härjedalen där vi får följa med Christer och Lina och se hur en typisk dag ser ut. Filmen är gjord i syfte att berätta hur det faktiskt kan se ut under en skollunch och köket och producerades med medel från Interreg Sverige Norge i projektet SYSTER gastronomi.

Kontakt

Rikard Backskog
Ann Sparrock

Aktuella projekt