GYMNASIEUTBILDNING

Tre ungdomar på huk i skogen

Skogsbruk

Brinner du för att vara ute i skogen och vill du ha ett jobb efter studierna?
Då är inriktningen skogsbruk på Torsta något för dig. Här får du en bred och grundläggande skogsbruksutbildning med väldigt goda möjligheter till arbete, många av våra elever har till och med anställning klar innan studenten. Under utbildningen tillbringar du mycket tid ute i naturen.

Vi erbjuder möjligheten att ta värdefulla yrkescertifikat, vilket innebär att du är anställningsbar direkt efter utbildningen. Till exempel kan du ta motor- och röjmotorsågskörkort, Heta arbeten, ADR, Natur- och kulturhänsyn (Grönt kort) och guldkortet för virkesbehandling.

På Skogsbruk väljer du mellan två yrkesutgångar under årskurs 1: Skogsmaskin eller Jakt och fiske.

SKOGSMASKIN

Vill du jobba med att köra skogsmaskin? På Torsta blir du en fullärd skogsmaskinsförare och får köra skogsmaskiner som byts ut kontinuerligt för att du som elev ska få öva på den senaste teknologin. Vi har flera skogsmaskinssimulatorer, även en med VR-teknik, vilket ger goda möjligheter till övning. Många av våra elever här får jobb direkt efter studenten.

JAKT OCH FISKE

Här får du en bred utbildning inom skogsbruk. Du kanske vill jobba med jakt och viltvård eller fiske och vattenvård. Du kanske vet att du vill jobba med skog men inte riktigt med vad eller har planer på att läsa vidare på exempelvis Jägmästarprogrammet eller Skogsmästarprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet. Då kan denna utbildning passa dig!

Du får en fullständig gymnasial skogsutbildning med kurser som skogsskötsel, virkeslära, motor- och röjmotorsåg samt grundläggande kurser i skotarkörning. I utbildningen ingår många praktiska moment ute i naturen. Alla elever erbjuds jägarexamen.

I ÅRSKURS 3 UNDER DE INDIVIDUELLA VALEN (200p) KAN DU VÄLJA ATT FÖRDJUPA DIG INOM:

FISKE OCH VATTENVÅRD
Här får du lära dig mer om fisken och dess levnadsmiljö. Ett exempel på projekt kan vara restaurering av vattendrag.

JAKT OCH VILTVÅRD
Här får du en djupare kunskap inom jakt och viltvård. Ett uppskattat inslag är den årliga jaktresan till södra Sverige där du får uppleva olika typer av jakt.

SKOTARKÖRNING
Här får du fördjupande kunskaper inom skotarkörning, vilket gör dig anställningsbar direkt efter studenten.

Kontakt

Inriktningsansvarig

Daniel Moe

Studie- & yrkesvägledare

Carin Liljeqvist
Carin Liljekvist

Rektor

Göran Åkesson
Göran åkesson

länkar

Våra gymnasieutbildningar

En katt behandlas av elever och lärare

Djurvård

Inriktning Djurvård är till för dig som vill arbeta yrkesmässigt med djur! Här varvas teori med praktiska övningar för att du ska kunna kombinera ...

Läs mer »
Tjej klappar ko

Lantbruk

Här får du en bred utbildning och du får lära dig allt du behöver för att arbeta på ett modernt lantbruk. På ...

Läs mer »
Naturturism

Naturturism

Vill du jobba professionellt inom natur och äventyrsturism? Utbildningen inom Naturturism på Torsta passar dig som gillar fjällvandring, skidåkning, kajakpaddling och andra ...

Läs mer »
Tre ungdomar på huk i skogen

Skogsbruk

Brinner du för att vara ute i skogen och vill du ha ett jobb efter studierna? Då är inriktningen skogsbruk på Torsta ...

Läs mer »