Skogsdrift

Skogsmaskin

Skogsdrift

Här på Torsta driver vi en avverkningsgrupp bestående av två skördare och sex skotare. Vi avverkar som entreprenör åt SCA Skog Jämtlands förvaltning. Vår huvudsakliga uppgift med avverkningsgruppen är att utbilda maskinförare för gymnasieskolan samt även våra vuxenutbildningar. Fem av våra maskiner leasar vi från de största maskintillverkarna på marknaden och maskinerna byts ut varje år. Det gör att vi alltid har den senaste tekniken till våra elever.

På skolan har vi en simulatorsal där vi har fem stycken simulatorer som är uppdaterad med den senaste tekniken vad gäller simulatorkörning med bland annat VR-glasögon.

På gården har vi en skotare som är en Valmet 840. Den använder vi oss av i maskinlära på våra utbildningar där eleverna lär sig om uppbyggnaden av en skogsmaskin och var olika komponenter sitter på en maskin. Den används även till att utföra olika uppdrag i vårt närområde t.ex. kör vi ett projekt med Länsstyrelsen där de återskapar våtmarker vid Tysjöarna. Tomthuggningar åt Krokoms kommun är ett annat exempel. Under våra utbildningar tar vi också på oss uppdrag inom skogsplantering, röjning och motormanuell huggning.

Kontakt

Johan Montelius
Johan Montelius