Landsbygdsutveckling

Kock

SYSTER Gastronomi

stärkt via samverkan, yrkesstolthet, samisk och lokal mat, traditioner, erfarenhetsutbyte, rörlighet

Målet er å styrke læring om lokal- og samisk matkultur i grunnskolen, via skolemåltid og mat- og helsefaget / heimkunnskap. Sammen med skoler i 8 kommuner i Jämtland og Trøndelag skal prosjektet definere hva som trengs for å få til dette, og utvikle en praktisk verktøykasse som også kjøres som pilot i prosjektet. Arbetet inkluderar utbyten mellan länderna utifrån regionernas store ambisjoner på matområdet og et önskemål om att styrke lokal matkultur och samisk matidentitet. I Sverige finns välfungerande skolkök, i Norge byggs nya upp vilket ger stora utbytes- och samverkansmöjligheter. Norge har på sin sida välutvecklad undervisning kring mat og helsefaget vilket genererar relevanta gränsregionala mervärden.

 

Karta

Häng med in i ett skolkök

Skolkök och skolrestauranger kan se ut på många olika vis. Men något alla har gemensamt är att det lagas och serveras god och näringsriktig mat, och att det finns olika rätter att välja på. Häng med in i skolköket på Funäsdalens skola i Härjedalen där vi får följa med Christer och Lina och se hur en typisk dag ser ut. Filmen är gjord i syfte att berätta hur det faktiskt kan se ut under en skollunch och köket.

Kontakt

Ann Sparrock
Projektledare
Ann Sparrock
Malin Andersson
Projektmedarbetare
Malin Andersson
Rikard Backskog
Projektmedarbetare
Rikard Backskog

Aktuella projekt