Fyra elever grillar

INRIKTNING NATURTURISM

– LEDARSKAP OCH FRILUFTSLIV

 
Vill du jobba professionellt inom natur och äventyrsturism? Utbildningen inom Naturturism på Torsta passar dig som gillar fjällvandring, skidåkning, kajakpaddling och andra aktiviteter i naturen. När du är färdig kan du bland annat jobba som vandringsguide, hjälpinstruktör havskajak, hundspannsguide, värd på en fjällstation eller skidinstruktör.

Naturen är en del av vårt klassrum där du lär dig hur natur och kulturmiljöer kan nyttjas för rekreation och naturupplevelser. Utbildningen ger dig inspiration, kunskap och verktyg för att börja jobba och utvecklas som både människa och guide i fjäll, skog och vatten. Du utvecklar kompetens och färdigheter inom ledarskap, turism, entreprenörskap och friluftsliv. Studierna varvas med teoretiska och praktiska moment ute i naturen och på fjället. Stor vikt läggs vid praktiken som är 15 veckor fördelat på 3 år.

Utbildningen ger möjlighet till en mängd certifikat; grönt kort inomhusklättring, steg 1 och 2 för skidlärare, hjälpinstruktör havskajak, jägarexamen och förarbevis snöskoter och fyrhjuling.

Praktiken ger möjlighet att knyta goda kontakter och bygga relationer för framtida jobb inom naturturism. Exempel på praktikplatser i utbildningen och framtida yrken kan vara vid en fjällstation eller hos olika företag i regionen som arbetar med vandring, skidåkning, hundspann, kajakupplevelser, upplevelser inom mountainbike, matlagning utomhus och event.

 

Programplan Lunch Elevboende Lärare & Rektor

Har du någon fråga? Kontakta SYV på din skola eller vår SYV på Torsta, Carin Liljekvist.