Aktuellt

Vi söker rektor!

Inför läsåret 22/23 söker vi en rektor till Naturbruksprogrammet på Torsta med de nationella inriktningarna djur, lantbruk, naturturism och skog. I tjänsten ingår även att du är biträdande rektor inom gymnasiesärskolan som är en integrerad del av Torsta.

Arbetsuppgifter

I din roll som rektor leder du det pedagogiska arbetet och har ansvar för skolenhetens måluppfyllelse, kvalitets- och utvecklingsarbete, ekonomi och personal. Som rektor initierar och driver du utvecklingen av verksamheten med utgångspunkt i det systematiska kvalitetsarbetet (SKA).

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant universitets-/högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet från tidigare arbete inom utbildningssektorn. Tidigare arbete som rektor och rektorsutbildning är meriterande, liksom kunskap inom naturbruk. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan leda din skolenhet med grund i vetenskap och beprövad erfarenhet.

För att lyckas är du bra på att kommunicera och är trygg i din roll som ledare. Genom ditt engagerande ledarskap skapar du delaktighet och en god arbetsmiljö för såväl medarbetare som elever. Du har ett intresse för de gröna näringarna och en förståelse kring landsbygdens roll för samhällsutvecklingen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som rektor ingår du i Torsta AB ´s ledningsgrupp och arbetar under ledning av bolagets VD. Du arbetar även i ett sammanhang med Jämtlands Gymnasieförbunds alla rektorer i en större stödorganisation som främjar ditt uppdrag som rektor.

Torsta AB ligger i Åsbygden och är ett kunskapscentrum för de gröna näringarna. Här finns utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vi arbetar med företags- och landsbygdsutveckling samt erbjuder god mat och konferensmöjligheter.

Vi har närhet till naturen och bland annat ett eget djurhus och ladugård där mycket av undervisningen sker. Vi ser tydligt att de naturbruksutbildningar vi erbjuder ökar i popularitet. Skolan vaäxer och till hösten kommer vi ha cirka 180 elever.

Vill du veta mer? Kontakta:

  • Anna Olofsson Frestadius, VD Torsta AB anna.frestadius@torsta.se
  • Tova Hultqvist, rektorsområdeschef Jämtlands Gymnasium tova.hultqvist@jgy.se
  • Anne Karlstedt, Skolledarna anne.karlstedt@jgy.se
  • Lotta Aspholm, Lärarförbundet lotta.aspholm@jgy.se
  • Anna Stefansson, Lärarnas Riksförbund anna.stefansson@jgy.se

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare

Lön: Efter överenskommelse, fast månadslön

Tillträde: Augusti 2022

Ansökan skickas till: ansokan@torsta.se

Sista ansökningsdag: 2022-04-11

Intervjuer kan komma att ske löpande