Kunskapscentrum
för de gröna
näringarna

Ungdomar grillar vid eldstad

Jämtlands Gymnasium Torsta

Tycker du om att arbeta med naturturism, djur, skog eller lantbruk?

Gillar du att lära dig genom praktiskt arbete, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter?

Då är Jämtlands Gymnasium Torsta verkligen något för dig.

Varmt välkommen till Torsta

Välkommen in till oss på Torsta! Vi är ett kunskapsföretag för de gröna näringarna med en mångfacetterad verksamhet. Många har olika bilder av vad vi gör, och det med all rätta. Den fysiska platsen i Ås som vi utgår från är en plats med anor och speglar lant- och skogsbrukets kulturarv i länet där Torsta har en lång tradition. Vi bedriver gymnasieutbildning inom naturbruk på uppdrag av Jämtlands Gymnasieförbund, JGY. Vi har ett fantastiskt Gårdsbruk som är ett utvecklings- och utbildningsjordbruk och vi har en avdelning som arbetar med landsbygdsutveckling, ett uppdrag vi också har från Region Jämtland Härjedalen. En ytterligare del som vi är otroligt stolta över är vår Gårdsrestaurang som är värd ett besök vare sig du har vägarna förbi oss eller måste ta en omväg. Vi utgör också en mötesplats för de gröna näringarna och erbjuder utmärkta konferensmöjligheter i våra lokaler som andas kultur, historia och framtidstro. För oss är helhetsperspektivet centralt där alla delar i vår verksamhet behövs och hänger samman och tillsammans skapar det som bildar just Torsta. Hos oss möts framtidens arbetskraft av arbetsgivare, breda nätverk inom näringarna och en diversifierad personalgrupp med olika yrkes- och kunskapsområden som tillsammans skapar en bred kompetensbas och framtidsmöjligheter. Vi tycker att det är viktigt och en självklarhet att höja vår egen kunskap i frågor som rör normkritik, inkludering och bemötande. Vi vill vara aktiva i det förändringsarbete som behöver ske i samhället och då måste vi börja det arbetet med och hos oss själva. Därför har all vår personal under åren 2021 och 2022 genomgått en HBTQI- och mångfaldsutbildning och diplomerats för detta. De gröna näringarna är livsviktiga för samhällsekonomin och sysselsätter hundratusentals personer i Sverige. De är också de enda näringarna som per definition faktiskt binder koldioxid och är avgörande för den globala omställningen. Vi är stolta över att vara delaktiga i det arbetet. Vill du veta mer om oss? Kanske vill du börja studera här? Botanisera runt på vår hemsida, kika in på våra sociala medier och kontakta oss gärna! //Anna, VD Torsta AB

På gång

Välkommen till ett smakrikt julbord här på Torsta Gårdsrestaurang!

LÄS MER »

Välkommen till ett smakrikt julbord här på Torsta Gårdsrestaurang!

LÄS MER »

Välkommen till starten av kursen Företagsam på gård.

LÄS MER »

Välkommen till Fårkurs – Lamningskväll 23/2 – 2023

LÄS MER »

Landsbygdsutveckling

Torsta AB bedriver på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen utveckling av företagande inom gröna näringar i länet. Regelbundet arrangeras konferenser och seminarier med fokus på landsbygdsutveckling och främjande av gröna näringar, ofta i samverkan med andra aktörer.

Naturbruksgymnasium Torsta Ås Jämtland
Kanin blir undersökt

Kurser inom lantbruk, skog och företagande

För dig som är vuxen erbjuder vi en mängd intressanta kurser inom lantbruk, skog och företagande. 

Torsta Gårdsrestaurang

Här äter vi god mat lagad med passion och omtanke om djur och miljö. I Torstas Gårdsrestaurang dukar vi varje vardag fram lunch med två olika lunchrätter, soppa, hembakt bröd och stor salladsbuffé.

Torsta Gårdsrestaurang