PRAKTISKT LÄRANDE PÅ SKOLANS GÅRDSBRUK. Inriktningen lantbruk på Torsta ger dig en bred lantbruksutbildning. Efter ett gemensamt förstaår väljer du sedan mellan yrkesutgångarna maskinförare eller djurskötare.

Du får lära dig allt du behöver för att arbeta på ett modernt lantbruk. På schemat står till exempel djurskötsel, växtodling och maskinkörning. Lantbruksinriktningen har en mycket praktisk profil som våra elever uppskattar. På skolan har vi ett eget produktionsjordbruk där du får lära dig det praktiska arbetet från grunden. Vi driver ekologisk mjölkproduktion med 70 mjölkkor och rekrytering, dessutom har vi en mindre fårbesättning med Jämtlandsfår.

Vi odlar på 190 hektar runt skolan i Ås och det mesta som odlas är foder till våra egna djur. Därmed får du delta i höst- och vårbruk, skördar, vara med på kalvningar, lamningar, mjölkning, utfodring och djurvård. I vår egen verkstad får du också kunskaper i svets- och reparationsteknik samt byggnadsunderhåll. Självklart finns det möjlighet att under utbildningen ta traktorkörkort. På lantbruksinriktningen får du verkligen chansen att kombinera dina intressen för djur, odling och maskiner. Här lär du dig allt du behöver kunna för att arbeta på ett lantbruk!