INRIKTNING LANTBRUK

– LANTBRUKMASKINER

 
Här får du en bred utbildning och du får lära dig allt du behöver för att arbeta på ett modernt lantbruk. På schemat står till exempel djurskötsel, växtodling och maskinkörning. Efter utbildningen är du väl rustad för en framtid inom jordbruket!

På inriktningen Lantbruk är det mycket praktiskt lärande, något som våra elever uppskattar. På skolans gårdsbruk får du lära dig det praktiska arbetet från grunden och du behöver inte ha någon erfarenhet av lantbruk sedan innan.

Vi bedriver en ekologisk mjölkproduktion med 70 mjölkkor, dessutom har vi en mindre besättning med jämtlandsfår. Vi odlar på 200 hektar runt skolan i Ås och det mesta som odlas är foder till våra egna djur. Därmed får du delta i höst- och vårbruk, skörd, vara med på kalvningar, lamningar, mjölkning, utfodring och djurvård. I vår egen verkstad får du också kunskaper i svets- och reparationsteknik samt i byggnadsunderhåll. Självklart erbjuder vi möjligheten att ta traktorkörkort under utbildningen!

Efter ett gemensamt förstaår väljer du sedan mellan yrkesutgångarna lantbruksdjur eller lantbruksmaskin.

LANTBRUKSMASKINER

Här får du mycket körtid för att vara helt förberedd för arbetsmarknaden efter studenten. Vi har alltid tillgång till flera traktorer och under din praktik får du chansen att testa på ännu fler spännande fordon och maskiner.

I utbildningen får du möjlighet att ta förarbevis för lastmaskin och vi erbjuder hjullastarutbildning. Förutom utbildningen i maskiner får du även grunderna i djurskötsel och växtodling för att få en komplett lantbruksutbildning.

 

Programplan Lunch Elevboende Lärare & Rektor

Har du någon fråga? Kontakta SYV på din skola eller vår SYV på Torsta, Carin Liljekvist.