INRIKTNING SKOGSBRUK

– Jakt och fiske

 
Brinner du för att vara ute i skogen och vill du ha ett jobb efter studierna?
Då är inriktningen skogsbruk på Torsta något för dig. Här får du en bred och grundläggande skogsbruksutbildning med väldigt goda möjligheter till arbete, många av våra elever har till och med anställning klar innan studenten. Under utbildningen tillbringar du mycket tid ute i naturen.

Vi erbjuder möjligheten att ta värdefulla yrkescertifikat, vilket innebär att du är anställningsbar direkt efter utbildningen. Till exempel kan du ta motor- och röjmotorsågskörkort, Heta arbeten, ADR, Natur- och kulturhänsyn (Grönt kort) och guldkortet för virkesbehandling.

På Skogsbruk väljer du mellan två yrkesutgångar under årskurs 1: Skogsmaskin eller Jakt och fiske.

JAKT & FISKE

Här får du en bred utbildning inom skogsbruk. Du kanske vill jobba med jakt och viltvård eller fiske och vattenvård. Du kanske vet att du vill jobba med skog men inte riktigt med vad eller har planer på att läsa vidare på exempelvis Jägmästarprogrammet eller Skogsmästarprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet. Då kan denna utbildning passa dig!

Du får en fullständig gymnasial skogsutbildning med kurser som skogsskötsel, virkeslära, motor- och röjmotorsåg samt grundläggande kurser i skotarkörning. I utbildningen ingår många praktiska moment ute i naturen. Alla elever erbjuds jägarexamen.

Programplan Lunch Elevboende Lärare & Rektor

Har du någon fråga? Kontakta SYV på din skola eller vår SYV på Torsta, Carin Liljekvist.