Gymnasiekatalogen Lärare & Rektor Elevboende Lunch

VÄGEN TILL YRKESLIVET SKA VARA ROLIG!

Tycker du om att arbeta med djur, skog eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktiskt arbete, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Jämtlands Gymnasium Torsta verkligen något för dig.

Vi är en liten skola som vill satsa på dig som elev. Till exempel har vi små undervisningsgrupper där våra lärare har tid att ge dig det du behöver under din utbildning. Förutom våra lärare kommer du också att lära känna våra yrkeskunniga instruktörer som med sin spetskompetens ger dig de bästa förutsättningarna till att lyckas ute i arbetslivet.

På Torsta tycker vi att det är viktigt att du direkt ska kunna börja jobba efter avslutad utbildning. Vi har därför ett väldigt nära samarbete med näringslivet som alltid är på jakt efter medarbetare som brinner för sitt yrke. På din APL (arbetsplatsförlagt lärande) knyter du under  15 veckor, fördelade på tre år, viktiga kontakter. Kanske är det vägen till ditt första arbete! Du ges också möjlighet att skaffa dig grundläggande högskolebehörighet för vidare studier.

Vi gör det där lilla extra för dig som elev. Till exempel får du, oavsett vilken inriktning du väljer, ta olika yrkescertifikat som du behöver i ditt kommande arbete. Den dag du avslutar dina studier kommer du också att känna dig trygg. Här har du praktiskt fått testa dina kunskaper i vårt Djurhus, i vårt produktionsjordbruk, i vår verkstad, i vår hundhall, i vår simulatorsal för skogsmaskiner och i skolans egna skogsmaskiner.

Vi lovar dig en annorlunda, rolig och otroligt lärorik studietid!

FAQ