Mathantverkare – ett yrke i tiden

Välj att gå vår Yh-utbildning ”Mathantverk; bagare, charkuterist, bär- frukt- och grönsaksförädlare, mejerist”

Du lär dig att skapa produkter med smak, kvalitet och identitet. Du jobbar i huvudsak med lokala råvaror och i mindre skala. Du tillverkar hälsosamma produkter med respekt för naturen, djuren och människor, utan onödiga tillsatser; produkter som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktionskedjan.

Under utbildningen väljer man en av de fyra valbara inriktningarna: mejeri, bageri, charkuteri eller bär, frukt och grönsaksförädling. Utbildningen ger en fördjupad kunskap inom hela tillverkningsprocessen, men också i teoretiska ämnen som livsmedelskemi, HACCP, kalkylering, markandsföring och försäljning, allt ur ett djupt förankrat mathantverksperspektiv. Att göra praktik inom valt hantverksområde är mycket viktigt och därför är hälften av utbildningstiden förlagd till erfarna mathantverksföretag där man ska få möjliget att delta i hela verksamheten.

Efter utbildningen kan du antingen ta jobb i ett mathantverksföretag eller själv starta upp ett företag inom mejeri, charkuteri, bageri eller egen förädling av bär, frukt eller grönsaker Yh-utbildningen för mathantverkare anordnas gemensamt av Torsta AB, centrum för livskraft och Eldrimner – Nationellt resurscentrum för mathantverk.

Utbildningen bedrivs i Eldrimners lokaler i Ås, 1 mil nordväst om Östersund. Här pågår även alla Eldrimners kortare kurser och utbildningar vilket skapar en levande och kreativ miljö där du träffar många nya kollegor i branschen!

Vi är oerhört glada att kunna erbjuda dig denna utbildning!

 

Din ansökan till utbildningen gör du genom att trycka HÄR, länken skickar dig vidare till yh-antagning.se

 

 

 Ledningsgruppen